Case: Bagplade og låg til pumpehus

Denne case omhandler en bagplade og et låg som anvendes til et pumpehus i fødevareindustrien.

Da emnerne anvendes til fødevarer, er det vigtigt at det har en glat og rengøringsvenlig overflade.

Det er også afgørende at emnerne er  korrosionsresistente, da de bruges i et miljø hvor de udsættes for både lave og høje temperaturer og udsættes for levnedsmidler med lave PH værdier. Derfor bliver disse emnet fremstillet i rustfrit stål.

Sådan fremstiller vi pumpehusene

Produktionen af disse emner kræver mange forskellige processer på grund af kompleksiteten af deres geometri og form.
Til fremstillingen udføres der således både operationer indenfor laserskæring, dybtræk, glødning, drejning og svejsning.

Totalleverandør

Inden samarbejdet med Steel Products, brugte kunden forskellige leverandører, til at færdiggøre hvert af de forskellige steps i udformningsprocessen. I dag behøver kunden kun én leverandør til produktionen af disse emner, da Steel Products har alle procestrin og kompetencer under ét og samme tag.

Fordelene ved dybtrukne emner til fødevareindustrien

Emner med komplekse udformninger ligesom dette pumpehus, fremstilles ofte gennem en støbeproces, men i en varm støbeprocessen, opstået der altid gaslommer i materialet. Disse gaslommer gør materialet ru og porøst.

Ved i stedet at dybtrække emnerne koldt, undgås disse gaslommer og resultatet er stærkere emner, som har en jævnere overflade. Den jævne overflade gør emnet lettere at desinficere og derfor er dybtræk særligt velegnet, når emner til fødevareindustrien fremstilles.

Læs mere om dybtræk her