Case: Bundplade til varmepumpe

Denne case omhandler en bundplade til en varmepumpe, der bruges i industrien og i større husholdninger.

Ved at skifte til vores formgivningsprocesser blev materiale forbruget til at fremstille produktet reduceret betydeligt, uden at gå på kompromis med kvaliteten. 

Sådan fremstiller vi bundpladen

Tidligere blev emnet fremstillet i en massiv 8 mm plade, for at opnå en tilstrækkelig stivhed og styrke i materialet. Da vores ingeniører fik forespørgslen, beregnede de en ny konstruktion bestående af en blot 2 mm tynd galvaniseret stålplade. Konstruktionen var udført med ribber, som gav en mere optimal fordeling af trykket på pladen. Derved opfyldte den nye 2 mm bundplade, de samme styrke -og kvalitets krav som den foregående 8 mm løsning.

Skiftet til vores processer resulterede således i store materiale besparelser, som reducerede produktets vægt og pris betydeligt, til fordel for vores kundes lønsomhed og konkurrenceevne.

På trods af emnets store dimensioner, trykkes bundpladen i dag op i et stykke gennem én enkel fuldautomatisk dybtrækoperation, da Steel Products råder over maskiner der kan håndterer disse størrelsesforhold.

Da produktet udføres i galvaniseret stål, er der ikke noget behov for efterbehandling af overfladen på produktet. Den fuldautomatiserede proces med få opperationer, sikre således en billig og effektiv produktion trods høje styktal.

Læs mere om vores processer her