Kæmpe besparelse på materialet

Case: Bundplade til varmepumpe

Denne case omhandler en bundplade til en varmepumpe, der bruges i industrien og i større husholdninger. Ved at skifte til vores formgivningsprocesser blev materiale forbruget til at fremstille produktet reduceret betydeligt, uden at gå på kompromis med kvaliteten. 

Processen

Tidligere blev emnet fremstillet i en massiv 8 mm plade, for at opnå en tilstrækkelig stivhed og styrke i materialet. Da vores ingeniører fik forespørgslen, beregnede de en konstruktion af en blot 2 mm tynd galvaniseret stålplade. Konstruktionen var udført med ribber, som gav en mere optimal fordeling af trykket på pladen. Derved opfyldte den nye 2 mm bundplade, de samme styrkekrav som den foregående 8 mm løsning. Skiftet til vores processer resulterede således i stor materiale besparelser, som reducerede produktets vægt og pris betydeligt.

På trods af emnets store dimensioner, trykkes bundpladen i dag op i et stykke gennem én enkel fuldautomatisk dybtrækoperation. Da produktet udføres i galvaniseret stål er der heller ikke noget behov for efterbehandling af overfladen på produktet. Den fuldautomatiserede proces med få opperationer, sikre en billig og effektiv produktion trods høje styktal. Læs mere om vores processer her