Case: Front til beskyttelse af printer

Denne case omhandler et stålhus, som bruges som beskyttelsesfront til en printer i fødevareindustrien. Da emnerne anvendes i fødevareindustrien, bliver de fremstillet i rustfrit stål for at forhindre korrosion.

Dybtræk er ideelt til fødevareindustrien

Emnerne fremstilles gennem en række dybtræk operationer, med efterfølgende udglødning og kalibrering.

Dybtræk har flere fordele, som er særligt velegnet til fødevareindustrien. Ved at forme emner gennem dybtræk, undgås de lommer af gas, som opstår i materialet i alternative processer såsom smedning og støbning. Gaslommerne forårsager at materialet bliver porøst og overfladen bliver ru.

I modsætning hertil, er dybtrykkene emner ikke porøse og har dermed en større materiale styrke. Samtidig er overfladen på emnerne glattere og mere homogene. Glatte overflader er en vigtig egenskab i fødevareindustrien, hvor hygiejne og nem desinfektion er afgørende. Derfor er dybtræk særligt velegnet til denne industri. 

En anden fordel ved dybtræk er, at man ofte kan udforme komplekse emner uden at behøve at svejse emnerne. Det skyldes at emnets geometrierne trækkes ud af samme stykke metal, frem for at to stykker metal formgives separat med efterfølgende sammensvejsning. Det bidrager til en glattere og mere homogen produktoverflade i samlingerne og hjørnerne, mellem produktets forskellige geometrier.

Læs mere om vores processer her