Case: Gasmålerhus

Dette er en case om et stålhus som omslutter en gasmåler. Emnet er fremstillet i rustfrit stål for at gøre det korrosionsresistent.

Sådan fremstiller vi gasmålerhuset

Både huset og låget er fremstillet ved dybtræk. 

På låget er der påmonteret 2 studse. Monteringen af disse foregår uden svejsninger gennem en nitteoperation, hvor studsene låses fast til låget.

Efterfølgende er der moniteret 2 pakninger, som sikrer at låget og studserne slutter tæt.

Montagen af låget på selve stålhuset, foregår også uden svejsninger. Her bukkes kanten af huset omkring låget således at det fastgøres. Ved at montere produktets dele på denne måde, kan det produceres i en processlinie, uden at produktet behøver at forlade båndet. Den gør således processen fuldautomatisk. Herved bliver fremstillingsprocessen hurtigere og produktet bliver billigere at producere.

Læs mere om vores processer her

Dybtræk som proces

Foruden besparelsen i at automatisere processen, bidrager dybtræk som proces også til en række andre besparelser, sammenlignet med f.eks. en støbeproces. 

F.eks. er dybtræk er en kold proces. Derfor spares den opvarmningsenergi der alternativt ville være blevet brugt til opvarmningen af metallet. Da dybtrukne emner formes af valset stål opnås der også en højere materialestyrke. Det gør at en tyndere materiale tykkelse kan anvendes til udformning af emnet, uden at styrken og kvaliteten på det færdige produkt forringes.

Læs mere om dybtræk her