Case: Gulvafløb, fra firkantet rist til rundt afløb

Denne case omhandler et guldafløb til bolig og bebyggelser. For at modvirke korrosion på afløbet, er emnet fremstillet i rustfrit stål. 

Sådan fremstiller vi gulvafløbet

Gulvafløbet er udviklet i et givtigt samarbejde med kunden. Det er fremstillet af rustfrit pladestål som først stanses, hvorefter det formgives gennem en række dybtrækopperationer.

Emnets komplekse udformning, kræver at der dannes en flydende overgang, fra et firkantet gulvafløb i toppen til et rundt afløb i bunden. Samtidig skal der i toppen af afløbet efterfølgende monteres en aftagelig rist. Denne rist er rektangulær med spidse hjørner.

Det stiller store krav til at radierne i de indre hjørner på guldafløbet under risten, udformes med meget små radier. Eller ville geometrierne mellem rist og afløb ikke passe sammen. De ydre radier i hjørnerne på gulvafløbet, skal også være små, for at gulvklinker og lignende gulvbelægning kan monteres omkring afløbet, uden at der fremkommer spalte mellem  afløb og gulvbelægning.

De små radier, bevirker at der under formgivningsprocessen, opstår store spændinger i materialet på ydersiden af hjørnerne af emnet. Udfordringen er derfor at producere emnet, på en måde så disse spændinger afhjælpes og materialet undgår at springe i hjørneryggen.

Læs mere om vores processer her