Case: Indsprøjtningsdyse til lastbilmotor

Denne case omhandler et metalhus, der bruges til at holde og beskytte en indsprøjtningsdyse til en lastbil. Huset bliver fremstillet i rustfrit stål, da det anvendes i et miljø med høje temperaturer, som gør metallet udsat for korrosion.   

Sådan fremstiller vi den

Emnet fremstilles ved en kombination af koldflydepres og en efterbearbejdning på CNC maskiner.

Koldflydepres

Huset til indsprøjtningsdysen, bliver først koldflydepresset på færdige mål, hvorefter det efterbarbejdes for at give den rette finish.

Koldflydepres er en proces, hvor metallet formgives koldt i modsætning til f.eks. støbning. Dette sker ved at en maskine, som kan trykke med op til 1000 ton, maser materialet ud i den rette form, ved brug af et formgivningsværktøj, der er special udviklet til opgaven.

Ved at bruge en koldflydeløsning frem for en støbt eller smedet løsning, opnås en glattere overflade på indvendig konus af metalhuset til indsprøjtningsdysen. Den ydre overflade opnår også en fin overflade finish, svarende til polering.

Koldflydningen forbedrer også styrken sammenlignet med støbte eller smedede emner. Derudover muliggør koldflydepres at metalemnerne kan udformes med meget snævre tolerancer.

Læs mere koldflydepres her. 

Efterbearbejdning

Efter koldflydningsprocessen bliver emnet efterbearbejdet. Denne bearbejdning sker  i én operation på vores fuldautomatiske CNC-maskiner. På den måde spare kunden omkostninger i forhold til konventionel maskinel efterbearbejdning.

Læs mere om vores efterbearbejdning her