Koldflydepres halverer materialeforbruget

Case: Kontaktflade i kobber

Denne case omhandler en kontaktflade, som bliver brugt som connector til højspændingsledninger. 
Da produktet anvendes til højspænding, hvor ledeevnen er central, udformes emnet i ren kobber.

Processen

Emnet fremstilles i en 1-trins koldflydepresning.
Da emnet kun kræver én formgivningsproces og da vores produktionsmaskiner kan slå med op til 1800 skal i timen, har vi således mulighed for at kunne producere dette emne i  store produktionsserier. 

Koldflydepres

Koldflydepres er en bearbejdningsproces, der foregår ved at metal formgives, uden opvarmning og uden spåntagende bearbejdning. Fordelen ved det, er at materiale spildet er væsentligt lavere sammenlignet med alternative processer. Alternativet, ville være, at udforme emnet på en drejebænk eller en CNC maskine, hvilket er spåntagende processer, som resulterer i at materiale spildes. At reducere materiale spildet, er særligt vigtigt for et produkt som denne kontaktflade, da kiloprisen på kobber er væsentligt højere end mange andre typer af metal. Koldflydepres har således en særlig berettigelse her. På dette emne reduceres spildet med mellem 50-60% i forhold til spåntagende processer.  
Emnet bliver dermed markant billigere at producere uden at kvaliteten svækkes.

En anden fordel ved  at bruge koldflydepres, er at denne formgivningsproces tillader udformninger, med meget snævre tolerancer. Læs mere om koldflydepres her