Case: kop i stål til højttaler i personbiler

I denne case, fremstillede vi en kop der bruges som metalhus for en højttaler til en personbil.

Sådan fremstiller vi koppen

Vi producere emnet ved en kombination af dybtræk og finstans af pladestål. Vi anvendte stål som materiale type til dette produkt, da det er afgørende for højttaler enheder at materialet har magnetiske egenskaber.

Ved at anvende valset pladestål frem for eksempelvis støbegodt, sikres der en højre densitet, hvilket spiller ind på produktets magnetiske egenskaber.  

Dybtræk

Ved at bruge dybtræk som fremstillingsproces, formgives emnet af et færdigt stykke pladestål og processen kræver således ingen, spåntagende bearbejdning.
Ved at undgå spåntagende bearbejdning sparres der væsentligt på den mængde materiale, der bruges til at fremstille emnet.

Læs mere om dybtræk her

Finstans

Når en form udstanses af et stykke plademetal, er der kun en del af tykkelsen på pladen som skæres/klippes. Den resterende del af tykkelsen brydes/"afrives" blot. Det kaldes hhv. for blankzonen og brydezonen.

Ved finstans opnår man en mindre brudzone i forhold til almindelig stans, hvilket tillader snævre tolerancer og gør kanterne på det færdige produkt jævnere. Emnets jævne kanter, muliggør samtidig at det er direkte klar til montage uden efterbearbejdning.

Læs mere om finstans her