Case: Pladevarmeveksler

Dette er en case om en række plader vi fremstiller til pladevarmevekslere. I pladevarmevekslere passerer varm væske i en ensrettet strøm langs med en tynd plade.

På bagsiden af denne plade er en anden plade monteret, hvorpå en kold væske passerer i en modsatrettet strøm. På den måde udveksles den termisk energi mellem lagene. Lagene i varmeveksleren kobberloddes sammen.

Sådan fremstiller vi varmevekslerpladerne

Lagene i varmeveksleren er fremstillet af rustfrit stål og kobber ved hjælp af strækning og pres. I processen rulles kobberfolie med ind i en presse ovenpå det rustfrie pladestål. Formningen af de to materialer foregår således i én enkel operation.

Efter pladerne er presset, robotpakkes emnerne i de lag den færdige varmeveksler skal bestå af.  Når emnet efterfølgende opvarmes i en ovn ved 1180 grader, så smelter kobberfoliet. Kobberfoliet bliver på den måde til det loddemiddel som binder pladerne sammen i varmeveksleren.

Produktionen foregår under fuld automatisering, hvilket muliggør en effektiv og billig produktion af høje styktal.

Læs mere om vores processer her

Vi kan producere til både store og små seriestørrelser

Vi har altid 3-4 dedikerede pressere der dagligt producerer flere tusinde plader til varmevekslere, som sendes ud til  kunder i hele verden. Vi er derfor gearet til at kunne fremstille meget store serier.

Desuden råder Steel Products over mere end 100 pressere og et produktionsareal på over 40.000 m2. Vi har således mulighed for at opsætte nye produktionsceller, og udvide kapaciteten, til at kunne håndterer kunder med en globalt efterspørgsel.