Case: Poly-V remskive

Vi producere en lang række remskiver i forskellige størrelser og til forskellige sektorer. Denne Poly V remskive bruges i forbrændingsmotorer til lastbiler i Automotive sektoren.

Sådan fremstiller vi Poly-V remskiven

Remskiven formes af pladestål, gennem en rulleformningsproces.

Læs mere om rulleformning her

Poly V sporet i remskiven formes uden spåntagende bearbejdning, hvilket reducerer materiale forbruget, sammenlignet med smedede og drejede løsninger.

Det at skifte fra en støbt eller smedet løsning til en pladeløsning har flere fordele.
Blandt andet har valset stål en højere styrke end f.eks. støbegods, som er mere porøst grundet gaslommer i materialet, som opstår under opvarmningen.
Høj styrke er essentielt for motordele, som konstant udsættes for slid.

Reduceret materiale forbrug og lavere vægt

Da materialet har højere styrke, kan materialetykkelsen på produktet også nedbringes, uden at gå på kompromis med funktion og holdbarheden.
Derved reduceres materiale forbruget og vægten på produktet reduceres. Et lavere materiale forbrug betyder lavere pris og resulterer også i et lavere energiforbrug i produktionen.

Det at nedbringe vægten på remskiven i en forbrændingsmotor, nedbringer inertien, da en mindre mængde af materiale skal roteres. På den måde spares der på behovet for brændstof i den motor remskiven indgår i. Det reducerer brændstofomkostningerne og er mere bæredygtigt.