Case: Remskive til landbrugsmaskiner

Vi har udviklet en metode til at bruge pladematerialer til at fremstille remskiver, som driver bevægelige dele i motorer.

Vi leverer remskiver til både Automotive industrien og Agro industrien. Denne case omhandler en remskive som bruges i en mejetærsker. Da remskiven er en del af et motormiljø, er det afgørende at den er korrosionsresistent. Derfor er den udformet i rustfrit stål.

Sådan fremstiller vi V-belt remskiven

Remskiven produceres gennem en rulleformningsproces, hvor pladestål valses til den ønskede form. Således sker selve formgivningen uden spåntagende bearbejdning, hvilket reducerer materialespildet væsentligt. V-Belt sporet på remskiven er også formet helt uden spåntagning.

Læs mere om rulleformning her

En ny løsning der sparrer vægt og omkostninger

Tidligere blev remskiverne produceret som en støbeløsning med efterfølgende bearbejdning. Fordelen ved at bruge en pladeløsning frem for en støbt løsning er, at man undgår de gaslommer der opstår i materialet på støbegods under opvarmningsprocessen.

Disse gaslommer gør materialet mere skrøbeligt og porøst og man opnår heller ikke samme homogene overfladekvalitet, som ved rulleformning. Da rulleformning er en kold proces, undgås gaslommer i materialet og resultatet er produkter med homogene overflader, udformet i et stærkere materiale.

Den høje styrke i materialet muliggør at en tyndere materialetykkelse kan anvendes. Herved bliver emnet billigere at producere og man opnår en lavere vægt i det færdige emne. Den lave vægt sikrer også at mindre materiale skal roteres så inertien i emnet mindskes. På den måde reduceres motorens brændstofforbrug også.