Case: Skalstol

Vi blev kontaktet af en kunde, som ønskede et få designet og fremstillet en skalstol, som skulle bruges som siddeplads for rejsende i Kastrup Lufthavn Terminal 3.

Stolen skulle have en flydende overgang mellem ryglæn og sæde. Udfordringen var derfor, at forme en skalstolen ud fra et og samme stykke aluminiumsplade, gennem en fremstillingsproces der var gearet til at kunne håndterer høje styktal. 

I tæt samarbejde med kundens designer, udviklede vi et design og et produktions-setup, der kunne løse denne udfordring. 

Sådan fremstiller vi skalstolen

For at fremstille skalstolen, kombinerer vi processerne buk, stræk og dybtræk. Stolen bliver fremstillet i ét stykke, og udført i 4 mm aluminiumsplade, for at give det rette designmæssigt udtryk. Stolen kan desuden formgives i ét værktøj, hvilket er ideelt, når produktionsvolumen er stor.

Stolen bruges i et miljø, hvor alle kan se og bruge den. Derfor er der i designet lagt stor vægt på den visuelle finish. For at give stolen en pæn finish, indebærer fremstillingsprocessen at stolens kanter fræses og overfladen glasblæses. Derudover foretages der en overfladebehandling hvor stolen anodiseres. Dette giver stolen den rigtige farve mens overfladens hårdhed øges.

For at kunne montere stolens sæde, fremstiller vi også en galvaniseret stålplade for kunden. Denne stålplade fungerer som beslag for sædet. Beslaget formgives ved dybtræk af en laserskåret galvaniseret stålplade.

Læs mere om vores processer her