Case: Separator til fødevareindustrien

Denne case omhandler en seperator som bruges i fødevareindustrien. Separatoren fungerer lidt på samme måde som en centrifugaljuicer, som adskiller de hårdere bestanddele af fødevaren fra de flydende.

Separatoren består af to emner: en slamrande og et optrukket hus med konus på. Da emnet bruges i fødevareindustrien udføres det i rustfrit stål.

Sådan fremstiller vi seperatoren

Kunden fik tidligere lavet emnet ved trykdrejning, men vi erstattede denne proces med en dybtræk løsning. Ved at erstatte trykdrejning med dybtræk bliver produktionen af slamranden hurtigere. Dybtræk giver tilmed en bedre præcision i emnet. Dermed bliver slutproduktet både billigere og bedre. Emnet kan laves med en diameter på op til 1200 mm.

I den tidliger trykdrejningsproces, blev en 4 mm rustfri stålplade formet ud over en diameter på 1,2 meter, og resulterede derved i en 1 mm emnetykkelse efter processen. Dette gav enorme spændinger i materialet, som nødvendiggjorde flere omgange af varmebehandling så spændingerne kunne udlignes.

Ved at skifte til dybtræk som formgivningsproces kan varmebehandlingen undgås. Varmebehandling af så store emner er dyrt og processkiftet resulterede derfor i store besparelser for kunden.

Læs mere om dybtræk her