Fremstilling uden svejsning giver bedre hygiejne

Ventilhus til fødevareindustrien

Vi fremstiller en række ventilhuse i forskellige størrelser, til procesudstyr i fødevareindustrien.
Ventilerne bruget bl.a. til øl, mælk og andre flydende levnedsmidler.

Processerne
Emnerne fremstilles i de kolde formgivningsprocesser dybtræk og sidetræk.
Fordelene ved at anvende kolde processer til dette produkt, er at emnet kan formes fra rustfrit pladestål til den endelig konstruktion, helt uden svejsninger.
Derved opnås en homogen, fejlfri overflade uden svejsefejl som pore- og bindefejl, der kunne give problemer ved rengøring. Dette er en vigtig egenskab i fødevareindustrien, hvor hygiejnen er afgørende. Svejsninger er også altid en risikofaktor for brud og korrosion.

De kolde bearbejdningsprocesser erstatter metalstøbning som alternativ proces.
Der er mange fordele ved at bruge valset stål frem for støbegods.
Valset stål er f.eks. mere robust over for varme og kulde påvirkninger, hvilket procesudstyr ofte udsættes for i fødevareindustrien. I støbegods vil der også altid forekomme små gaslommer, som giver en mere porøs struktur, der lettere går i stykker ved slag eller almindelig slitage. Valset stål kan man også polere og slibe for at opnå en glattere overflade, modsat støbegods.

Reduceret materiale forbrug
Ved at anvende et materiale, med højere styrke, kan man komme ned i en lavere materiale tykkelse, uden at gå på kompromis med funktionen og kvaliteten. Det reducerer materiale forbruget og vægten på produktet betydeligt, hvilket er særligt attraktivt, når man laver produkter af rustfrit stål, som har en høj kilopris.