Komplekse emner med høj styrke

Koldflydepres

Derfor er vi specialister i koldflydepres…

Koldflydepres er en formgivningsproces vi har valgt at specialisere os i, som en af de få underleverandører i Europa – og det er ikke uden grund. Koldflydepres er en ressourcebesparende proces, som samtidig giver emnerne nogle helt unikke produktegenskaber.

Hvordan er koldflydepres ressourcebesparende?

 • Koldflydepres reducerer materialespildet
  Koldflydepres er en ikke-spåntagende formgivningsproces. For det meste indgår alt afskåret råmateriale i det færdige produkt. Materialespild fra spåner er således elimineret i en koldflydeproces.

 • Koldflydepres reducerer energiforbruget
  Koldflydepres er en kold formgivningsproces. Derfor undgås den opvarmningsenergi, som man ellers ville bruge, i en støbeproces eller til en smedet løsning.

De ressourcebesparende egenskaber, ved at bruge koldflydepres som formgivningsproces, reducere enhedsprisen på emnerne, samtidig med at miljøet skånes. Det styrker vores kunders konkurrenceevne og reducere co2 udledningen. De ressourcebesparende egenskaber er også grunden til, af flere af vores kunder vælger at erstatte fremstillingen af et eksisterende produkt med en koldflydeløsning, i forbindelse med et cost-down projekt. 

Hvilke egenskaber har koldflydepressede emner?

 • Høj styrke
  Ved at presse materialet, frem for at bryde den struktur der oprinder fra en stålstangs valseretning, f.eks. gennem en drejeoperation, påvirkes materialestrukturen på en mere hensigtsmæssig måde. Det gør emnet mere modstandsdygtig overfor brud.  

 • Snævre tolerancer
  Koldflydepressede emner kan formgives med meget snævre tolerancer, hvorfor processen er særligt velegnet til præcisionsopgaver, eller opgaver hvor tight fit mellem flere komponenter er påkrævet.

 • Høj overfladekvalitet
  Overfladen på koldflydepressede emner, indeholder hverken mærker efter glødeskaller eller gaslommer fra en støbeproces. Overfladen har heller ikke riller efter en dreje, fræse eller boreproces. Overfladekvaliteten er derfor mere glat og homogen, sammenlignet med disse alternative processer.

Koldflydepressede emners høje styrke og mulighed for snævre tolerancer, gør netop denne formgivningsproces velegnet til fremstillingen af mekaniske komponenter. F.eks. komponenter til motorer, transmissionsenheder og hydrauliske systemer. Her udsættes emnerne konstant for høj belastning og skal indgå i et tight fit sammen med andre komponenter. 

Hvilke opgaver kan vi løse indenfor koldflydepres?

Vi fremstiller koldflydepressede emner til mange forskellige industrier og produkter, blandt andet laver vi koldflydepressede dele til hydrauliske systemer, udstødningssystemer, indsprøjtningsdyser, transmissionsenheder, højspændingssystemer og meget mere. Vi kan sikkert også løse din koldflyde opgave og vi er altid klar på en ny udfordring.

Vores fleksible produktionsapparat kan levere tryk fra 100 til 3.000 ton, og op til 1.800 slag i timen. Vi kan både koldflydepresse rustfrit, almindelig og legeret stål, aluminium og kobber. Vores alsidighed i produktionsapparat og kompetencer, gør det muligt for os at løse de fleste koldflydeopgaver og vi har kapacitet nok til at fremstille op til meget store seriestørrelser. Vi kan kombinere koldflydepresning med f.eks. stans og drejning, til de opgaver der kræver det.

Se eksempler på emner, vi producerer med koldflydepres