Komplicerede emner i store serier

Stans

Stans, finstans og hurtigstans – alt efter opgaven

Stansning og presning er et stærkt alternativ, der giver stærkere emner og højere overfladekvalitet i forhold til støbte eller svejsede emner. Også uden bearbejdning. Vi presser og stanser i rustfrit, almindeligt og legeret stål, kobber og aluminium

Vi stanser i op til 10 mm plader og en coilbredde på 200 mm. Vores kapacitet er fra 80 til 400 ton og op til 120 slag i minuttet – hurtigstans helt op til 1.200 slag i minuttet.

Vi kan kombinere stansning med rulleforming og presning til meget komplicerede emner i store serier. Se eksempler på emner, vi producerer med stansning

Finstans

Når et emne udstanses fra en plade metal, er der kun en del af tykkelsen på pladen som skæres/klippes. Den resterende del af tykkelsen brydes/”afrives” blot. Det kaldes hhv. for blankzonen og brydezonen. Ved finstans opnås der en større blankzone.

Finstans er derfor en proces, som gør det muligt at fremstille emner med meget stor nøjagtighed inden for meget snævre tolerancer. Fordelen ved finstans er også, at processen ikke giver gratdannelse. Det er derfor sjældent nødvendigt at efterbearbejde emnerne. Se eksempler vi fremstiller ved finstans.

Hurtigstans

Hvis du har behov for at fremstille emner i store volumener, er hurtigstans, måske den rigtige løsning for dig. Vores maskiner til hurtigstans, kan slå med helt op til 1.200 slag i minuttet. Vi hurtigstanser en del emner i kobber, messing og aluminium til elektroniske komponenter. Vi kan også hurtigstanse i stål og rustfrit stål.